Land van Kalk in Corona tijd

Hoe fijn is het om in deze tijd ondanks alles toch bourgondisch te genieten en extra te ontspannen? 7 lokale tips voor je, voor elke dag van de week eentje.

Het is stil in het Land van Kalk, waar normaal de rust de beleving is in dit prachtige gebied, geeft het nu een totaal ander gevoel. Het gros van de leden van onze coöperatie heeft noodgedwongen de deur op slot. Overal steken creatieve alternatieven de kop op, gelukkig ook in het Land van Kalk. Want hoe fijn is het om in deze tijd ondanks alles toch bourgondisch te genieten en extra te ontspannen? We hebben 7 lokale tips voor je, voor elke dag van de week eentje:

1. Herberg De Bernardushoeve | Speciaalbier thuis bezorgd

In de tuin of op eigen balkon heerlijk genieten van een bijzonder speciaalbiertje? Dat kan! Herberg De Bernardushoeve in Ubachsberg stelt graag een passend pakket voor je samen. Aanrader is het eigen triple bier ‘Myngensborn’ met of zonder bijpassende glazen. Stuur een berichtje voor de mogelijkheden naar: 06-10128679 en je krijg jouw persoonlijk samengestelde pakket thuis bezorgd.

2. Brasserie Het Biechthuis | To go Menu

Even geen inspiratie achter de potten en pannen? Brasserie Het Biechthuis in Simpelveld weet raad met de lekkerste broodjes, soepen en salades en zelfs een luxe high tea. Bestellen kan dagelijks (met uitzondering van de dinsdag) via Whatsapp: 06-28536124 tussen 9.00 – 11.30 uur  of telefonisch 045-8509634 10.00 – 11.30 uur. Afhalen kan elke dag  tussen 12.00 – 15.00 uur bij Het Biechthuis, Irmstraat 1 Simpelveld.  Check hier het To go Menu:

3. D’r Auwe Kino | Bezorgservice Speciaalbieren

Een filmpje voor bij de film, huh? D’r Auwe Kino in Bocholtz heeft maar liefst twee eigen speciaalbieren genaamd Filmpje en Zwart-Wit Filmpje en deze komen ze graag bij jou thuisbrengen voor een weekend vol met Netflix, films of ander vertier. Wieckse Rosé behoort ook tot de mogelijkheden. Wat moet je doen?

1. Stuur een appje naar 06-53772754
2. Vermeld hoeveel flesjes en welk soort (Filmpje, Zwart-Wit Filmpje, Wieckse Rosé)
3. Vermeld tevens je naam en adres en of je het vrijdag of zaterdag bezorgd wil hebben
4. Je krijgt vervolgens een ‘Tikkie’ terug
5. De flesjes worden bezorgd op vrijdagavond of zaterdag.

4. Wijngoed Fromberg | Knapzak

Wat doe je in het weekend bij mooi weer, in de wetenschap dat we thuis moeten blijven? Juist, ouderwets picknicken in eigen tuin natuurlijk. Wijngoed Fromberg heeft een overheerlijke knapzak samengesteld met een fles fles wijn, fles water, twee broodjes, bonbons, appels, wijnglazen én een flessenopener. Meer weten of bestellen? Stuur een bericht naar Wijngoed Fromberg via Facebook!

5. Bij Paul’s | IJs, Picknick, High Tea en Brunch to go

Toe aan een echt verwen-momentje? Dat snapt Paul’s helemaal. Ga langs Bij Paul’s aan de Klapstraat 2 in Wijlre, houd vanzelfsprekend gepaste afstand en kies uit zelfgemaakt ijs to go of ga helemaal los en neem een picknickmand mee, high tea of brunch. Overigens is het ijs ook in bekers te verkrijgen zodat je deze verwen-momentjes altijd bijdehand hebt. Check hier alle info!

6. Fien Fleur | Verkoop bossen bloemen

Van een beetje kleur in huis fleurt iedereen op. Een mooi bosje voor jezelf of iemand die je op dit moment moet missen, zijn zeker nu een goed idee. Fien Fleur verkoopt op gepaste wijze ‘aan de straat’ om precies te zijn vanaf de parkeerplaats bij de pluktuin, gelegen aan Eyserheide 1. Zeker zijn van een vers geplukte bos? Houd dan de Facebook pagina van Fien Fleur in de gaten!

7. Klooster Simpelveld Yoga Body & Mind | Online lessen

In deze onzekere tijden hebben velen van ons behoefte aan extra mogelijkheden tot ontspanning. Yoga en meditatie kunnen hierbij uitstekend van dienst zijn. Nu is wellicht een uitgelezen moment om er mee te beginnen en dan ook nog vanuit het comfort van je eigen woning. Joyce van Yoga Body & Mind geeft samen met haar collega’s vanuit het klooster in Simpelveld online lessen in yoga en meditatie. Lees hier alle informatie!