Zomerprogramma Kasteel Wijlre

Verschillende datums

Het wordt een kunstzinnige zomer in en rondom Kasteel Wijlre, ook leuk voor kids!

#1 Picknicken, borrelen of high tea in de buitenplaats van het kasteel
De buitenplaats biedt een unieke mogelijkheid om in de tuin te picknicken, borrelen, of zelfs te genieten van een high tea. Deze dient u tot uiterlijk één dag voor het geplande bezoek online reserveren. Bij slecht weer is de salon in het Koetshuis beschikbaar om te eten en te drinken. Eventuele dieetwensen of allergieën kunt u bij reservering in het opmerkingenveld aangeven. De prijzen zijn inclusief uw entreeticket. Meer info en reserveren? Klik hier!

#2 Rondleidingen Klaas Kloosterboer & Chaim van Luit
Kunstenaars Klaas Kloosterboer en Chaim van Luit geven deze zomer allebei een eenmalige rondleiding door hun solotentoonstellingen op de buitenplaats. Op zaterdag 1 augustus om 14:00 uur neemt Chaim van Luit u mee door zijn tentoonstelling Conversations #2. In deze tentoonstelling staat de dialoog centraal met de grondlegger van buitenplaats Kasteel Wijlre Jo Eyck. Als een archeoloog onthult Van Luit laag voor laag verschillende herinneringen, anekdotes en verhalen van Jo Eyck. Hij verweeft deze op directe of indirecte wijze met zijn eigen werk.

Klaas Kloosterboer zal op zondag 16 augustus om 14:00 uur vertellen over zijn solotentoonstelling Act between sliding doors in het Hedge House. Kloosterboer slaat in zijn veelzijdige werk telkens een brug tussen abstractie en actie. Het werk van Kloosterboer is altijd gebaseerd op een handeling, zoals bij het bepalen van een plaats op een doek middels technieken als snijden, verf gooien en naaien. Kloosterboer bevraagt de schilderkunst op de elementen waaruit ze bestaat en op de wijze waarop ze getoond wordt.

Wilt u aanwezig zijn bij één of beide rondleidingen? Vanwege het beperkt aantal plaatsen vindt deelname enkel plaats door middel van aanmelding via info@kasteelwijlre.nl
De rondleiding is gratis op vertoon van uw entreebewijs.

#3 Op pad met Sanne Vaassen
Beeldend kunstenaar Sanne Vaassen neemt u op vrijdag 24 juli om 14:00 uur mee door tuin en laat u het imaginaire parfum van buitenplaats Kasteel Wijlre ruiken. Op de route kom je in aanraking met diverse kruiden, planten, bloemen, bomen en ander natuurlijk materiaal zoals aarde en water.

Sanne koos een bijzonder uitgangspunt voor haar route: namelijk het idee van geur. Samen met Tanja Schell (geurarchitect) ontwikkelde zij een concept dat startte bij Jo en Marlies Eyck. Net zoals de architectuur, kunst, en het interieur van het kasteel een samenspel zijn met de natuur, zo heeft zij met deze Geurroute het idee de verbinding gelegd tussen de bewoners en de tuin.

Wilt u meelopen met Sanne? Reserveer dan uw deelname via info@kasteelwijlre.nl
De rondleiding is gratis op vertoon van uw entreebewijs.

#4 Kinderrondleidingen
Kunsthistorica en museumdocent Elsje Drewes ontwikkelde een ontdek-kunst-route voor kinderen vanaf 6 jaar. Deze route is permanent via een opdrachtenboekje te volgen en neemt je mee langs de vaste kunstwerken in de tuin. Deze zomer vindt twee keer een kinderrondleiding plaats. Met kleine groepjes laat Elsje je door middel van opdrachten anders kijken naar het samenspel van kunst, natuur en architectuur op de buitenplaats.

Terwijl u zelf geniet van de tuin en de tentoonstellingen kunnen uw kinderen gratis deelnemen. De kinderrondleidingen vinden plaats op zondag 26 juli om 13:30 uur en op vrijdag 14 augustus om 13:30 uur. De rondleidingen duren ± 1 uur en 15 min. en zijn geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Vanwege het beperkt aantal plaatsen vindt deelname enkel plaats door middel van aanmelding via info@kasteelwijlre.nl

#5 Kasteel iedere eerste zondag van de maand geopend
Vanaf 5 juli
openen Jo en Marlies Eyck, bewoners van het kasteel, iedere eerste zondag van de maand hun deuren. In 2005 ontwierp Peter Struycken in opdracht van kunstverzamelaars Jo en Marlies Eyck voor de eetkamer van Kasteel Wijlre een driedimensionale kleurruimte in de vorm van jacquard geweven gordijnen.

De eetkamer is te bezoeken op 5 juli, 2 augustus, 6 september, 4 oktober en 1 november 2020. Dit bezoek is inbegrepen bij uw ticket van de buitenplaats.

Check ook: www.kasteelwijlre.nl