Land van Kalk Appelsap
Proef onze appeltjes voor de dorst!

Puur sap van lokale kalkbodem
Land van Kalk is het plateau van Kunradersteen dat loopt van Aken via Bocholtz tot Voerendaal en het buitengebied van Heerlen (Zuid-Limburg). Die Kunradersteen zorgt voor een (mineraal)rijke voedingsbodem waar onder meer fruit- en wijngaarden goed op gedijen. Met steun van Stadsregio Parkstad Limburg heeft de coöperatie Land van Kalk nu een eigen appelsap ontwikkeld. Om zo inwoners en bezoekers te laten proeven van de ‘vruchten’ van de bijzondere kalkbodem.

Een verrassende mix
De eerste oplage van de Land van Kalk appelsap is geperst in oktober 2023. Hiervoor plukten we appels in de hoogstamfruitgaard bij de familie Grooten bij Buitenverblijf Huiskenshof in Retersbeek (Klimmen) en bij familie Keijbets van Hoeve ten Hove in Voerendaal, deze zijn gemengd met appels van Fruitbedrijf Grooten uit Eys. Deze verrassende mix van verschillende appelsoorten zorgt voor een eigen en unieke smaak….Het sap is puur en krijgt geen toevoegingen.

Verkoop Land van Kalk Appelsap
Binnenkort maken we bekend waar je onze appelsap kunt kopen en wat deze zal kosten per fles. Interesse om zelf onze appelsap te verkopen als streekproduct of heb je een andere vraag of suggestie? Mail ons dan via: info@landvankalk.com

Houdbaarheid
Bewaar de appelsap koel, na openen is de appelsap nog beperkt houdbaar (een paar dagen). Ongeopend is de appelsap, 12 maanden houdbaar.

Wijnland van Kalk
Het glooiende landschap, de zonovergoten hellingen, de kalk- en mineraalrijke bodem zorgen tevens voor de perfecte basis voor hoogwaardige wijnen uit ons eigen Land van Kalk. Wijngoed Fromberg heeft zelfs een eigen Beschermde Oorsprong Benaming (BOB) verworven, in de volksmond; een beschermd streekproduct. Wijnen van de Fromberger wijngaarden in Voerendaal worden door de Europese Unie beschermd. Ze zijn de enige die zich nog mogen beroemen op hun komaf van de zogenoemde ‘Voerendaalse Bergen’.

Meer info over Wijnland van Kalk!

Het Land van Kalk is er om geproefd en ontdekt te worden….check onze agenda!