Blog

De Walky Kalky van Jörgen van Beem

Wie kunnen er beter vertellen over het Land van Kalk dan de inwoners zelf? In de rubriek ‘Walky Kalky’ delen onze locals hun favoriete plekken, activiteiten en bijzondere tips. Deze keer is het woord aan Jörgen van Beem uit Kunrade.

Mijn naam is Jörgen van Beem, 41, en woonachtig in het mooie Kunrade. Daar woon ik nu 2 jaar met mijn vriendin en dochter. Ik ben een échte niet-Limburgs sprekende Limburger, met toch wel veel Limburgse trekjes. Ik ben de eigenaar van Photography Limburg. Namens Photography Limburg geef ik verschillende fotoworkshops voor beginnende en gevorderde fotografen, doe ik reportagefotografie en verzorg ik fototours of fotosafari’s in Zuid-Limburg. Het grootste deel van mijn tijd besteed ik echter aan mijn baan als Internationaal Sales Manager voor een Maastrichts bedrijf dat braces produceert. Daarvoor reis ik letterlijk de hele wereld rond en krijg ik af en toe ook de kans om de lokale omgeving te ontdekken. Reizen doe ik sowieso graag (en veel), maar elke keer weer verrast het Zuid-Limburgse landschap mij weer met haar schoonheid en afwisseling. ‘Ons’ Land van Kalk vormt daarop geen uitzondering, we wonen hier prachtig!

Favoriete plek in het Land van Kalk
Als gepassioneerd landschapsfotograaf is deze vraag onmogelijk te beantwoorden!
Kiezen uit de Kunderberg, de Vrakelberg, Winthagen, het prachtige uitzicht vanaf het Eyserbos op ons eigen “Toscane”, de prachtige oude gebouwen opgetrokken uit kunradersteen, de molen in Vrouwenheide…nee, daar kan ik niet uit kiezen!

Favoriete activiteit in het Land van Kalk
Daar kan ik natuurlijk niets anders op antwoorden dan wandelen en proberen om het moois dat ik om mij heen zie vast te leggen.

Tip van Jörgen
Fotograaf of niet, genieten kan ik ook zonder camera. Ik wandel veel en ga vaak al vroeg op pad, vaak het licht en het weer volgend. Zo kom ik op heel bijzondere plekjes, waar je je soms echt alleen op de wereld waant. Mijn tip: zoek een hooggelegen plekje, geniet van de zonsondergang achter de heuvels en blijf daarna nog 30 minuutjes zitten en kijk wat er dan gebeurt…

Meer zien van Jörgen?
> Website
> Facebook
> Instagram

Meer Walky Kalky’s lezen? Klik hier!

De Walky Kalky van Astrid Petit

Wie kunnen er beter vertellen over het Land van Kalk dan de inwoners zelf? In de rubriek ‘Walky Kalky’ delen onze locals hun favoriete plekken, activiteiten en bijzondere tips. Deze keer is het woord aan Astrid Petit uit Voerendaal.

Mijn naam is Astrid Petit-Offermans en ik heb mijn eigen website/foodblog BONAPETIT. De naam is zoals je misschien al gezien hebt, afgeleid van mijn voor- en achternaam. Naast mijn foodblog, heb ik sinds 2015 een grafisch bureau BONAPETIT food design, dat gespecialiseerd is in food, maar sluit ander bedrijven zeker niet uit. Twee passies die samen komen “creatief bezig zijn en eten”! Ik woon samen met man, 3 kinderen (meisje van 18, jongen van 16 en nog een meisje van 14 jaar) in een gerenoveerde stal op een monumentale Hoeve Cortenbach in Voerendaal . We hebben een boerderij en verbouwen aardappelen, uien, tarwe, gerst, bieten en niet te vergeten onze eigen Limburgse groene en witte Löss-asperges. Je kunt dus wel zeggen, dat ik zowel aan het begin als aan het einde van de voedselketen sta. Ik probeer daarom in mijn recepten zoveel mogelijk te gebruik te maken van ingrediënten uit het seizoen en lokaal. Ons leven is hectisch, druk, gezellig, Bourgondisch (hoe kan het ook anders hier in het zuiden). Voor mij is het belangrijk dat we ondanks de drukte en hectiek samen gezellig en gezond kunnen eten.


Foto: Hoeve Cortenbach

Favoriete plek in het Land van Kalk
Het Land van Kalk heeft zoveel mooie plekken, dat het heel moeilijk is om te kiezen. Ik kom graag in de omgeving van de Kunderberg, Ransdaal (’t Hiemelriek) maar wandel ook graag de stapstenen-route ‘rondje Putter Gewande’ in Voerendaal/Retersbeek.

Favoriete activiteit in het Land van Kalk
Ik vind het echt heerlijk om te wandelen in het Land van Kalk, maar ook fiets ik heel graag. Verder vind ik het ook heerlijk om te genieten van de culinaire aspecten, zoals lekker jezelf trakteren op een ijsje, je laten verwennen in een restaurant of wat dacht je van wijn proeven!

Astrid’s best bewaarde geheim
Wandel of fiets eens langs Rustpunt Hoaverweëgs op de Bergseweg tussen Kunrade en Ubachsberg, geniet van het prachtige uitzicht, eet daar een ijsje of drink een kop koffie. Loop verder (of fiets) richting het proeflokaal met terras van Wijngoed Fromberg en proef diverse wijnen onder het genot van een zelf samengesteld borrelplankje.


Foto: Rustpunt Hoaverweëgs

Meer zien van Astrid?
> Website
> Facebook
> Instagram
> Pinterest

Meer Walky Kalky’s lezen? Klik hier!

De Walky Kalky van Ilse Grooten

Wie kunnen er beter vertellen over het Land van Kalk dan de inwoners zelf? In de rubriek ‘Walky Kalky’ delen onze locals hun favoriete plekken, activiteiten en bijzondere tips. Deze keer is het woord aan Ilse Grooten uit Voerendaal.

” Aangenaam, ik ben Ilse Grooten, 43 jaar jong en woonachtig in Voerendaal. Ik ben voor een groot deel van mijn tijd werkzaam in het bedrijf van mijn ouders als allround online marketeer. Mijn ouders Bep & Hub Grooten zijn de eigenaren van Buitenverblijf Huiskenshof, een monumentale hoeve gelegen in Klimmen met 4 luxe gastenverblijven. Deze gastenverblijven kunnen zowel als vakantieadres als zakelijk worden geboekt. Ook zijn de gastenverblijven per dagdeel te huren als werkplek. Daarnaast ben ik als ZZP-er ook voor andere ondernemers gevestigd in het Land van Kalk “online” aan de slag. Mijn eigen bedrijf heet CONTENT met Ilse.”

Favoriete plek in het Land van Kalk
Mijn favoriete plek in het Land van Kalk is de Kunderberg. Deze plek heeft elk seizoen wel iets om van te genieten. Wandelend door dit gebied ben ik er écht even uit…..

Favoriete activiteit in het Land van Kalk
Wandelen, wandelen en nog eens wandelen. Het Land van Kalk heeft oneindig veel wandel mogelijkheden. Zeker in deze corona-periode is wandelen één van de enige dingen die wel iedere dag kunnen…..

Lokale tip van Ilse
De heerlijke streek lekkernijen en nu tijdens de corona-periode take away lunchgerechten bij het Kaeshuys in Voerendaal.

                              Foto: Huiskenshof

Meer zien van Ilse en Huiskenshof?
> Website Huiskenshof
> Facebook Huiskenshof
> Instagram Huiskenshof
> LinkedIn Ilse

Meer Walky Kalky’s lezen? Klik hier!

De Walky Kalky van Jos Souren

Wie kunnen er beter vertellen over het Land van Kalk dan de inwoners zelf? In de rubriek ‘Walky Kalky’ delen onze locals hun favoriete plekken, activiteiten en bijzondere tips. Deze keer vertelt Jos Souren uit Simpelveld graag meer over ‘zijn’ Land van Kalk.

” Mijn naam is Jos Souren, 29 jaar oud en woonachtig in de “Ouw Mulle” (oude molen) in Simpelveld. Ik heb de boerderij van mijn ouders overgenomen en deze de afgelopen jaren uitgebreid. Het is een akkerbouwbedrijf waarbij ik mij gespecialiseerd heb in met name het telen van aardappelen en uien. Een gedeelte van deze producten wordt regionaal afgezet onder de naam ”Heuvellandaardappel”. Middels een kraampje aan de deur en besteldiensten via Whatsapp, Facebook of via de webshop. Ook via “de boer bezorgt”, een lokale onderneming die middels een webshop een breed assortiment van producten aanbieden, vinden onze producten hun weg naar de consument.”
– Jos Souren, eigenaar Heuvellandaardappel in Simpelveld

Favoriete plek in het Land van Kalk
Mijn favoriete plek in het land van Kalk is de Ouw Mulle. Dit is de plek waar de boerderij ligt en waar ik geboren en getogen ben. In de Ouw Mulle, daar ben ik echt thuis. Het is een gehuchtje net buiten Simpelveld, vernoemd naar de maalmolen die vroeger op water werd aangedreven. De boerderij is gebouwd in 1777 en is opgetrokken uit Kunradersteen die destijds achter de boerderij werd gewonnen. De Ouw Mulle is ook geliefd bij heel veel wandelaars.

Favoriete activiteit in het Land van Kalk
Het zaaien, verzorgen en oogsten van de gewassen. Tijdens het werken op de akker ben je in de natuur bezig en kun je vaak genieten van mooie vergezichten. Het landschap verandert ook continu, dat maakt het afwisselend. Om op onze goede löss grond een mooi gewas te telen geeft een geweldig gevoel.

Het best bewaarde geheim van Jos
Natuurlijk zijn dat onze Annabel, Belana en friet- aardappel die wij telen op percelen in het heuvelland. Door de löss grond hebben ze veel karakter meegekregen en dat proef je. Ze zijn bij ons te koop in het kraampje aan de deur. Verder vind ik wandelen in – zoals wij het noemen “het water win gebied” – oftewel het Eyserbos geweldig. Tijdens een uurtje wandelen kun je genieten van zoveel afwisselende landschapselementen en vergezichten. Mijn vader nam mij er vroeger mee wandelen toen ik nog klein was, vooral op zondagmorgen, heel vroeg, om naar de reeën te kunnen kijken.

Meer zien van Jos en zijn Heuvellandaardappel?
> Website
> Facebook

Meer Walky Kalky’s lezen? Klik hier!

De Walky Kalky van Jo Ortmans

 

  • Jo Ortmans, bouwjaar 1951.
  • Geboren in Ubachsberg, opgegroeid in Kunrade.
  • Sinds 1987 woon ik in Craubeek, ‘sjoën, kleen en besloate’ tussen Kunrade en Klimmen.

Mijn loopbaan heb ik in verschillende functies als onderwijspedagoog in de onderwijswereld doorgebracht, waarvan de laatste 19 jaar als bestuursadviseur onderwijs bij een groot schoolbestuur van basis- en speciaal onderwijs in Zuid- en Midden Limburg.

In de moestuin te midden van wat tournesols

Inmiddels ben ik alweer 3 jaar met pensioen, dat niet wil zeggen dat ik niets meer hoef te doen. Ikigai, de Japanse geheimen voor een lang, gezond en gelukkig leven, kreeg ik van mijn dochter cadeau. Ikigai staat voor ‘de reden die jij hebt om ’s ochtends uit je bed te komen’. In het Frans noemen ze dat ‘raison d’être’. Redenen om ’s ochtends op te staan heb ik genoeg, ofschoon ik ook wel eens graag “in de dag leef”. De tijd van “’t moetisme” is immers voorbij.

Craubeek; de straat waar ik nu woon.

Je suis comme je suis. Ik ben gewoon ‘inne Limburgse jong’ met een vleugje Frans dat zichtbaar is in mijn Bourgondische levensstijl. Ik geniet graag van het leven; overal ter wereld, maar speciaal in mijn vertrouwde leefomgeving, dat het Land van Kalk wordt genoemd.

” Het Land van Kalk voelt als mijn buitenverblijf, waar ik te voet of op de fiets elke keer weer van geniet.Ik geloof dat ik de liefde voor mijn leefomgeving van mijn vader, geboren en getogen in Winthagen, heb meegekregen.”

Schiet mij onder het lopen zo af en toe het ultrakorte gedicht van K. Schippers te binnen;

‘Als dit Ierland was zou ik beter kijken’,

dan zie ik en geniet ik des te meer.

Winthagen, Craubeek, Kunderberg,

Vrouwenheide en Fromberg zijn

natuurrijke parels in het Land van Kalk.

Uitzicht ter hoogte van de Vrakel – en Fromberg

Met zijn heuvels en zijn dalen maakt dit landschap een soortgelijke golfbeweging als de zangerige klank van ons dialect. Als ik er wandel, gaat een wereld van stemmingsverschil  voor me open. Beneden bestijg ik vanuit het omsloten dal de heuvel en als beloning voor de inspanning neem ik boven opgetogen de weidsheid  van het uitzicht waar. Ik neem een lapjesdeken waar van groen, geel en gebruinde kleuren in een golvend gebied, dat wordt omzoomd door steile graften en holle wegen en hier en daar verspreid dagzomend kalkgesteente. Frivool gekrioel van vogels in de dorenhaag. Het gezang van de leeuwerik hoog in de lucht, dat mij volgt onderweg.

De breëk in d’r Kunderberg, waar Kundersteen werd gebroken. Tegenwoordig particulier terrein. 

Ik geniet van de vrolijke kleuren en de zachte geuren van wilde bloemen langs paden en bermen en besef wederom dat de korenbloem mij lief is om zijn korenbloemen blauw. Daar ginds op een weidepaal zetelt de buizerd voordat hij opvliegt en gebruik maakt van de thermiek.  Tot grote hoogte stijgt hij om zeilend door het luchtruim,  vaak vergezeld net als ik, het domein te overzien. Een verblijf in het Land van Kalk doet je leven als god in Frankrijk.

Daan kin ich zoë mèr sjtoan te koekeloere,

val ich trük, merk ich, in mien moodertaal.

Wuur ich geweun gelukkig bie ’t geveul,

hie veul ich mie heem.

Daarbij die molen, die mooie molen op het “eiland van Ubachsberg” wachten mooie vergezichten op jou. Ze zijn niet in een plaatje te vatten. Ga het maar met eigen ogen zien en geniet van het Land van Kalk.

 

 

 

 

De Walky Kalky van Marcel Neven

Wie: Marcel Neven uit Kunrade, pensionado en lid van de Heemkundevereniging Voerendaal

Favoriete plek in het Land van Kalk:
Ik ben geboren en getogen (1949-1977) op een boerderij te Mingersborg. Thans Herberg de Bernardushoeve, met vanaf het terras uitzicht op een adembenemend panorama. Kortom het mooiste terras van Zuid-Limburg. Met een lekker stuk rijstevla is het daar goed toeven. Voor veel wielrenners, wandelaars en volgers van de Mergellandroute is dit een vaste pleisterplaats. De monumentale hoeve evenals het Mariakapelletje (1939) aan de overkant, zijn gebouwd uit Kunradersteen. Even verderop, de Vrouwenheide met haar monumentale molen (1858) gebouwd op een belt (kunstmatige heuvel). Het is met 216 meter boven NAP, de hoogstgelegen windmolen van Nederland. Bij helder weer kan men zelfs de uitlopers van Eifel en Ardennen zien.

Foto: Dries Linssen

Favoriete activiteit in het Land van Kalk:
De jaarlijkse Lentewandeltocht in Ubachsberg, georganiseerd door de wandelvereniging van Fanfare St. Cecilia. De wandeltocht, op de eerste zondag van mei, is enorm populair onder de fervente wandelaars. De routes voeren over stille veldwegen, bospaden, verharde en onverharde wegen rondom het plateau van Ubachsberg. Tijdens de wandeling kom je langs prachtige vergezichten, wijngaarden, vakwerkboerderijen, beschermde natuurgebieden, kastelen en andere monumentale gebouwen in het Land van Kalk.

Foto: Wim Koops

Local tips:
De braadworst van het Livar varken bij Slagerij – Catering van der Poel in Kunrade is heerlijk, verder hebben zij ook de beste ‘kauw sjottel’ (Limburgse koude schotel)  als je het mij vraagt!

Neem ook eens een kijkje op de website van de Heemkundevereniging Voerendaal…

De Walky Kalky van Hanneke Heintges

Wie: Hanneke Heintges, mede-eigenaar Alkenrode Logies.

Favoriete plek in het Land van Kalk:
Zo’n 20 jaar geleden ben ik met mijn man neergestreken in Elkenrade. Wij wonen daar in een vierkantshoeve van Kunradersteen in een klein gehucht op de top van een heuvel. Rondom Elkenrade is het uitzicht adembenemend. Ik kan enorm genieten van een wandeling in mijn directe omgeving. De natuur in. Van Eyserbos tot een wandeling in onze eigen “Elkenrader Grubbe”. Naar de wijngaard van de Fromberg of naar de Roodborn aan de voet van het Eyserbos. Het blijft mij altijd boeien en geeft aan hoe rijk gevarieerd ons kalklandschap is.

Favoriete activiteit in het Land van Kalk:
Ik verken graag omgevingen. Op vakantie, maar ook waar wij nu wonen. En je blijft ontdekken. Er is zoveel te doen en te beleven. Van nieuwe landweggetjes die nog ontdekt moeten worden tot mijn eerste bezoek aan de Schat van Simpelveld. Mij in totale verbazing achterlatend, dat wij zo’n topmuseum zo dicht bij ons hebben. Ik nodig onze gasten uit, dat ook te ervaren. Trek erop uit en beleef. Graag vertel ik onze gasten over evenementen of wandelingen die zij kunnen maken.

Tip om te doen:
Het land van kalk vormt een vruchtbare bodem voor de wijnbouw. Kalk is belangrijk voor de wijnstok. Gelukkig is de oude traditie van wijn maken in onze omgeving weer hersteld. We kunnen nu genieten van een mooi glas wijn uit ons eigen land van kalk. Een bezoek aan een wijnmaker is een geweldige ervaring. Je leert hoe van druiven wijn wordt gemaakt. En krijgt respect voor het vele werk dat nodig is om een fles wijn te maken. Graag drink ik in mijn vrije tijd met mijn man een glas Limburgse wijn en probeer met Limburgse streekproducten een mooie wijn/spijscombinatie te maken. Genieten staat dan voorop.

Meer zien van Hanneke en haar Alkenrode logies?
@Erfgoed Logies op Instagram
Facebook >

De Walky Kalky van Jacqueline Senden

Wie: Jacqueline Senden (58), accommodatiehouder van de Gillishof te Bocholtz

Favoriete plek in het Land van Kalk:
Onze eigen locatie is nog altijd mijn favoriet, omdat ik kan blijven speuren naar sporen van 700 jaar hoevehistorie!
De geschiedenis van de Gillishof is opgetekend in een lijvig boek en voert terug tot de tijd van de Romeinen. Zij hadden al ontdekt dat je vanaf “de Zandberg” in en over het dal van de Eyserbeek kon kijken tot aan Orsbach, de Baneheide en de Huls. Een strategische plek. Ik ben in de 6e generatie eigenaar van de hoeve en de familiegeschiedenis bestrijkt meer dan 400 jaar. Vanaf mijn favoriete werkplek aan de keukentafel geniet ik, zeker in de winter, van deze vergezichten. In de zomer wordt de plek omzoomd door kasteelpark De Bongard. Midden op het gazon voor de boerderij staat een monumentale beuk. Eekhoorns, egels, Vlaamse gaaien, spechten, roodborstjes, koolmeesjes, vlinders en andere beestjes vragen constant de aandacht. Zelfs het vliegend hert is neergestreken en heeft de boomschuiven, die als zitjes bedoeld waren, geconfisqueerd om zijn broed achter te laten.  Alhoewel de vakantiehoeve 75 gasten kan herbergen zijn er, in de tuin, op de binnenplaats, bij het speelveld, in de hangmatten of in de boomgaard, genoeg plekken waar je tot rust kunt komen of waar je je eigen favoriete plekje kunt vinden. Het stevige bouwwerk, opgetrokken uit Bocholtzer kalkbreuksteen, voert je terug naar vervlogen tijden en nodigt uit tot rust nemen en onthaasten. Het ademt Slowlife uit al zijn poriën!

Favoriete activiteit in het Land van Kalk:
Als mijn partner Bert en ik even een uurtje vrij hebben, maken we een ommetje rond de buurtschappen Zandberg, Prickart, Waalbroek en Kievit. 100 meter voorbij de boerderij slaan we het Zandbergervoetpad in. Het pad voert je, tussen tuintjes en landerijen van de Gillishof aan de ene kant en de weiden van de paardenmanege aan de andere kant, door de velden naar de Prickart. Verhard via de Weiweg of onverhard door het idyllische Elzer voetpad komen we in de Waalbroek. Ook hier zijn weer paarden te bewonderen. Bij mooi weer staan de Haflingers buiten te grazen. Langs de Eyserbeek voert de route, naar de Kievit en het Bongard Park, weer terug naar de Gillishof. Onderweg passeer je kasteel “de Bongard”. Ook dit kasteel is een typisch “land van kalk” bouwwerk dat zich op onderdelen kenmerkt door speklagen; kalkbreuksteen en baksteen in regelmatige laagjes op elkaar gemetseld.

Tip om te doen:
Natuurlijk zeg ik dan: verblijf in een van de suites van de Gillishof en bewonder en ervaar de tijdloosheid van krijt en kalk!
En verder: ga wandelen en geniet tijdens je wandeling van de dieren die je onderweg tegenkomt. Je gaat zeker HaKOEna’s tegenkomen, koeien die in de zomer op de landerijen bij de Gillishof grazen. Koeien die genieten van het leven. Volgens de “weet wat je eet” formule is het vlees direct online te koop.

Meer zien van Jacqueline en haar Gillishof?
@gillishof op Instagram
Facebook >

De Walky Kalky van: burgemeester Richard de Boer

 

Dat was te verwachten: Burgemeester van Voerendaal Wil Houben gaf de Walky Kalky door aan Richard de Boer, Burgemeester van Simpelveld! Gelukkig heeft hij geen gebrek aan inspiratie en kwam al vlot met zijn favorieten in het Land van Kalk.

Wie:
Richard de Boer, Burgemeester van Simpelveld.

Favoriete plek in het Land van Kalk:
Het nostalgische station van de Miljoenenlijn als de stoomtrein vertrekt. Die geluiden, de stoom, die enorme krachtsinspanning waarmee de trein langzaam op gang komt. Ik krijg er altijd kippenvel van.

Favoriete activiteit:
Er is in Simpelveld en Bocholtz zo veel te doen. Als je alleen al ziet hoeveel activiteiten de bruisende verenigingen organiseren. Ik heb het genoegen gehad dat ik wel eens aan mocht schuiven voor een diner in de International Butler Academy, gevestigd in het voormalige klooster Huize Damiaan. Je waant je in de wereld van de ‘rich and famous’. In de toekomst gaat de Butler Academy haar deuren vaker open zetten voor bezoekers.
In Bocholtz kun je de Romeinse expositie bezoeken, waar sarcofagen en andere vondsten te zien zijn. Het is toch heel bijzonder dat we dat allemaal hebben in onze kleine gemeente. Die Romeinen wisten 2000 jaar geleden al dat het hier goed toeven is!

Tip om te doen:
Proef de lekkerste worst van Nederland bij slagerij Meggie en Loek! En natuurlijk Museum de Schat van Simpelveld; nog nieuw en redelijk onbekend. Wellicht dat mensen denken: kerkelijke gewaden, wat moet ik daarmee? Maar tot nu zijn mensen alleen maar zeer aangenaam verrast, verwonderd over de kwaliteit van de kunstschatten en enthousiast over hun bezoek aan het museum. Dus ik zeg: vooral komen kijken!

Meer zien van Richard de Boer?
Facebook >

De Walky Kalky van Bas Vervuurt

Wie:
Bas Vervuurt (27), operationeel verantwoordelijke bij de Kunradersteengroeve

Favoriete plek in het Land van Kalk:
Mensen die mij kennen zullen verwachten dat ik een plek met Kunradersteen op nummer 1 zet. Het tegendeel is echter waar. Op mijn favoriete plek zit weliswaar Kunradersteen in de grond, maar die zie je niet. Mijn favoriete plek is namelijk de Vrakelberg met het vergezicht op Elkenrade. ’s Ochtends rijd ik over de Vijfbundersweg – in de volksmond de ruilverkavelingsweg – naar de steengroeve. De weg loopt vloeiend mee met het dal, vaak heb ik een ochtendgroet met de lokale boer die zijn ‘ochtendronde’ doet om te kijken hoe zijn gewassen erbij liggen. Maar als ik een drukke dag heb gehad, rij ik graag een stuk om: bovenlangs de Vrakelberg. Vanuit hier zie je prachtige vergezichten en het golvend landschap straalt rust uit.

Favoriete activiteit:
Ik neem graag relaties uit het Noorden mee op een lokale ‘kunradersteen ontdekking-reis’. Ik neem ze dan mee langs pittoreske gehuchten als Winthagen, Colmont en Elkenrade. Mensen zijn spontaan verliefd! Zeker als we dan spontaan binnen vallen bij bijvoorbeeld vakantiewoning Alkenrode en men kennismaakt met de warme Limburgse gastvrijheid en ongedwongen sfeer.

het mooie gehucht Winthagen

Tip om te doen:
Trek erop uit, wandel bijvoorbeeld vanuit de Bernardushoeve naar Pauls in Wijlre en geniet van het landschap. Maar heb ook respect voor de inwoners en de agrariërs die in dit gebied leven en werken. We moeten er met zijn allen zuinig op zijn.

Meer zien van Bas en de Kunradersteengroeve?
Instagram: @kunradersteengroeve
Facebook Bas >
Facebook Kunradersteengroeve >