De Walky Kalky van Astrid Petit

Wie kunnen er beter vertellen over het Land van Kalk dan de inwoners zelf? In de rubriek ‘Walky Kalky’ delen onze locals hun favoriete plekken, activiteiten en bijzondere tips. Deze keer is het woord aan Astrid Petit uit Voerendaal.

Mijn naam is Astrid Petit-Offermans en ik heb mijn eigen website/foodblog BONAPETIT. De naam is zoals je misschien al gezien hebt, afgeleid van mijn voor- en achternaam. Naast mijn foodblog, heb ik sinds 2015 een grafisch bureau BONAPETIT food design, dat gespecialiseerd is in food, maar sluit ander bedrijven zeker niet uit. Twee passies die samen komen “creatief bezig zijn en eten”! Ik woon samen met man, 3 kinderen (meisje van 18, jongen van 16 en nog een meisje van 14 jaar) in een gerenoveerde stal op een monumentale Hoeve Cortenbach in Voerendaal . We hebben een boerderij en verbouwen aardappelen, uien, tarwe, gerst, bieten en niet te vergeten onze eigen Limburgse groene en witte Löss-asperges. Je kunt dus wel zeggen, dat ik zowel aan het begin als aan het einde van de voedselketen sta. Ik probeer daarom in mijn recepten zoveel mogelijk te gebruik te maken van ingrediënten uit het seizoen en lokaal. Ons leven is hectisch, druk, gezellig, Bourgondisch (hoe kan het ook anders hier in het zuiden). Voor mij is het belangrijk dat we ondanks de drukte en hectiek samen gezellig en gezond kunnen eten.


Foto: Hoeve Cortenbach

Favoriete plek in het Land van Kalk
Het Land van Kalk heeft zoveel mooie plekken, dat het heel moeilijk is om te kiezen. Ik kom graag in de omgeving van de Kunderberg, Ransdaal (’t Hiemelriek) maar wandel ook graag de stapstenen-route ‘rondje Putter Gewande’ in Voerendaal/Retersbeek.

Favoriete activiteit in het Land van Kalk
Ik vind het echt heerlijk om te wandelen in het Land van Kalk, maar ook fiets ik heel graag. Verder vind ik het ook heerlijk om te genieten van de culinaire aspecten, zoals lekker jezelf trakteren op een ijsje, je laten verwennen in een restaurant of wat dacht je van wijn proeven!

Astrid’s best bewaarde geheim
Wandel of fiets eens langs Rustpunt Hoaverweëgs op de Bergseweg tussen Kunrade en Ubachsberg, geniet van het prachtige uitzicht, eet daar een ijsje of drink een kop koffie. Loop verder (of fiets) richting het proeflokaal met terras van Wijngoed Fromberg en proef diverse wijnen onder het genot van een zelf samengesteld borrelplankje.


Foto: Rustpunt Hoaverweëgs

Meer zien van Astrid?
> Website
> Facebook
> Instagram
> Pinterest

Meer Walky Kalky’s lezen? Klik hier!