De Walky Kalky van Bas Vervuurt

Wie:
Bas Vervuurt (27), operationeel verantwoordelijke bij de Kunradersteengroeve

Favoriete plek in het Land van Kalk:
Mensen die mij kennen zullen verwachten dat ik een plek met Kunradersteen op nummer 1 zet. Het tegendeel is echter waar. Op mijn favoriete plek zit weliswaar Kunradersteen in de grond, maar die zie je niet. Mijn favoriete plek is namelijk de Vrakelberg met het vergezicht op Elkenrade. ’s Ochtends rijd ik over de Vijfbundersweg – in de volksmond de ruilverkavelingsweg – naar de steengroeve. De weg loopt vloeiend mee met het dal, vaak heb ik een ochtendgroet met de lokale boer die zijn ‘ochtendronde’ doet om te kijken hoe zijn gewassen erbij liggen. Maar als ik een drukke dag heb gehad, rij ik graag een stuk om: bovenlangs de Vrakelberg. Vanuit hier zie je prachtige vergezichten en het golvend landschap straalt rust uit.

Favoriete activiteit:
Ik neem graag relaties uit het Noorden mee op een lokale ‘kunradersteen ontdekking-reis’. Ik neem ze dan mee langs pittoreske gehuchten als Winthagen, Colmont en Elkenrade. Mensen zijn spontaan verliefd! Zeker als we dan spontaan binnen vallen bij bijvoorbeeld vakantiewoning Alkenrode en men kennismaakt met de warme Limburgse gastvrijheid en ongedwongen sfeer.

het mooie gehucht Winthagen

Tip om te doen:
Trek erop uit, wandel bijvoorbeeld vanuit de Bernardushoeve naar Pauls in Wijlre en geniet van het landschap. Maar heb ook respect voor de inwoners en de agrariërs die in dit gebied leven en werken. We moeten er met zijn allen zuinig op zijn.

Meer zien van Bas en de Kunradersteengroeve?
Instagram: @kunradersteengroeve
Facebook Bas >
Facebook Kunradersteengroeve >