De Walky Kalky van: burgemeester Richard de Boer

 

Dat was te verwachten: Burgemeester van Voerendaal Wil Houben gaf de Walky Kalky door aan Richard de Boer, Burgemeester van Simpelveld! Gelukkig heeft hij geen gebrek aan inspiratie en kwam al vlot met zijn favorieten in het Land van Kalk.

Wie:
Richard de Boer, Burgemeester van Simpelveld.

Favoriete plek in het Land van Kalk:
Het nostalgische station van de Miljoenenlijn als de stoomtrein vertrekt. Die geluiden, de stoom, die enorme krachtsinspanning waarmee de trein langzaam op gang komt. Ik krijg er altijd kippenvel van.

Favoriete activiteit:
Er is in Simpelveld en Bocholtz zo veel te doen. Als je alleen al ziet hoeveel activiteiten de bruisende verenigingen organiseren. Ik heb het genoegen gehad dat ik wel eens aan mocht schuiven voor een diner in de International Butler Academy, gevestigd in het voormalige klooster Huize Damiaan. Je waant je in de wereld van de ‘rich and famous’. In de toekomst gaat de Butler Academy haar deuren vaker open zetten voor bezoekers.
In Bocholtz kun je de Romeinse expositie bezoeken, waar sarcofagen en andere vondsten te zien zijn. Het is toch heel bijzonder dat we dat allemaal hebben in onze kleine gemeente. Die Romeinen wisten 2000 jaar geleden al dat het hier goed toeven is!

Tip om te doen:
Proef de lekkerste worst van Nederland bij slagerij Meggie en Loek! En natuurlijk Museum de Schat van Simpelveld; nog nieuw en redelijk onbekend. Wellicht dat mensen denken: kerkelijke gewaden, wat moet ik daarmee? Maar tot nu zijn mensen alleen maar zeer aangenaam verrast, verwonderd over de kwaliteit van de kunstschatten en enthousiast over hun bezoek aan het museum. Dus ik zeg: vooral komen kijken!

Meer zien van Richard de Boer?
Facebook >