De Walky Kalky van Jörgen van Beem

Wie kunnen er beter vertellen over het Land van Kalk dan de inwoners zelf? In de rubriek ‘Walky Kalky’ delen onze locals hun favoriete plekken, activiteiten en bijzondere tips. Deze keer is het woord aan Jörgen van Beem uit Kunrade.

Mijn naam is Jörgen van Beem, 41, en woonachtig in het mooie Kunrade. Daar woon ik nu 2 jaar met mijn vriendin en dochter. Ik ben een échte niet-Limburgs sprekende Limburger, met toch wel veel Limburgse trekjes. Ik ben de eigenaar van Photography Limburg. Namens Photography Limburg geef ik verschillende fotoworkshops voor beginnende en gevorderde fotografen, doe ik reportagefotografie en verzorg ik fototours of fotosafari’s in Zuid-Limburg. Het grootste deel van mijn tijd besteed ik echter aan mijn baan als Internationaal Sales Manager voor een Maastrichts bedrijf dat braces produceert. Daarvoor reis ik letterlijk de hele wereld rond en krijg ik af en toe ook de kans om de lokale omgeving te ontdekken. Reizen doe ik sowieso graag (en veel), maar elke keer weer verrast het Zuid-Limburgse landschap mij weer met haar schoonheid en afwisseling. ‘Ons’ Land van Kalk vormt daarop geen uitzondering, we wonen hier prachtig!

Favoriete plek in het Land van Kalk
Als gepassioneerd landschapsfotograaf is deze vraag onmogelijk te beantwoorden!
Kiezen uit de Kunderberg, de Vrakelberg, Winthagen, het prachtige uitzicht vanaf het Eyserbos op ons eigen “Toscane”, de prachtige oude gebouwen opgetrokken uit kunradersteen, de molen in Vrouwenheide…nee, daar kan ik niet uit kiezen!

Favoriete activiteit in het Land van Kalk
Daar kan ik natuurlijk niets anders op antwoorden dan wandelen en proberen om het moois dat ik om mij heen zie vast te leggen.

Tip van Jörgen
Fotograaf of niet, genieten kan ik ook zonder camera. Ik wandel veel en ga vaak al vroeg op pad, vaak het licht en het weer volgend. Zo kom ik op heel bijzondere plekjes, waar je je soms echt alleen op de wereld waant. Mijn tip: zoek een hooggelegen plekje, geniet van de zonsondergang achter de heuvels en blijf daarna nog 30 minuutjes zitten en kijk wat er dan gebeurt…

Meer zien van Jörgen?
> Website
> Facebook
> Instagram

Meer Walky Kalky’s lezen? Klik hier!