De Walky Kalky van Hanneke Heintges

Wie: Hanneke Heintges, mede-eigenaar Alkenrode Logies.

Favoriete plek in het Land van Kalk:
Zo’n 20 jaar geleden ben ik met mijn man neergestreken in Elkenrade. Wij wonen daar in een vierkantshoeve van Kunradersteen in een klein gehucht op de top van een heuvel. Rondom Elkenrade is het uitzicht adembenemend. Ik kan enorm genieten van een wandeling in mijn directe omgeving. De natuur in. Van Eyserbos tot een wandeling in onze eigen “Elkenrader Grubbe”. Naar de wijngaard van de Fromberg of naar de Roodborn aan de voet van het Eyserbos. Het blijft mij altijd boeien en geeft aan hoe rijk gevarieerd ons kalklandschap is.

Favoriete activiteit in het Land van Kalk:
Ik verken graag omgevingen. Op vakantie, maar ook waar wij nu wonen. En je blijft ontdekken. Er is zoveel te doen en te beleven. Van nieuwe landweggetjes die nog ontdekt moeten worden tot mijn eerste bezoek aan de Schat van Simpelveld. Mij in totale verbazing achterlatend, dat wij zo’n topmuseum zo dicht bij ons hebben. Ik nodig onze gasten uit, dat ook te ervaren. Trek erop uit en beleef. Graag vertel ik onze gasten over evenementen of wandelingen die zij kunnen maken.

Tip om te doen:
Het land van kalk vormt een vruchtbare bodem voor de wijnbouw. Kalk is belangrijk voor de wijnstok. Gelukkig is de oude traditie van wijn maken in onze omgeving weer hersteld. We kunnen nu genieten van een mooi glas wijn uit ons eigen land van kalk. Een bezoek aan een wijnmaker is een geweldige ervaring. Je leert hoe van druiven wijn wordt gemaakt. En krijgt respect voor het vele werk dat nodig is om een fles wijn te maken. Graag drink ik in mijn vrije tijd met mijn man een glas Limburgse wijn en probeer met Limburgse streekproducten een mooie wijn/spijscombinatie te maken. Genieten staat dan voorop.

Meer zien van Hanneke en haar Alkenrode logies?
@Erfgoed Logies op Instagram
Facebook >