Auberge de Rousch

Geniet op het terras of in de serre met uitzicht op de vijver van culinaire klassiekers.

Pascale en Henri Beckers verwelkomen je in Auberge De Rousch. Gastvrijheid staat voorop op deze fijne plek. In de zomer is het terras een geliefde plek voor de inwoners en bezoekers van het Land van Kalk. Als het kouder wordt, is het goed toeven in het stijlvolle restaurant.

De Vijvertuin

In het Bourgondisch restaurant De Vijvertuin kun je sfeervol en gezellig uren à la carte tafelen. Geniet van de seizoensgebonden specialiteiten en het mooie uitzicht op de vijver en omgeving. Het aperitief drink je aan de aangrenzende bar gebruiken of bij mooi weer op het buitenterras.

De Rozentuin

Brasserie De Rozentuin is speciaal ingericht voor een lekker kopje koffie met gebak, broodje, salade of een kop soep. Ideaal voor wandelaars of gasten die even snel iets willen drinken of eten van de kleine kaart. Geniet van het mooie uitzicht op de vijver en voel je één met de natuur! In de koude maanden kun je hier dagelijks genieten van drie soorten stamppot van de chef met wildpeper, preiselbeeren en en een stoofpeertje. Op zondagen wordt hier het Schuifelontbijt georganiseerd.

Buiten

Op het zonnige Vijverterras met weids uitzicht kom je helemaal tot rust. Geniet samen van een goed glas wijn op het sfeervolle terras met fijne loungestoelen. Daarnaast is er het Binnenhof, waar je ook lekker een drankje kan doen. Naast de bier en wijnkaart zijn er lekkere borrelhapjes en snacks.

 

Oorsprong

De Rousch was ooit een klooster­hoeve. Monnikken ontgonnen de gronden waarop De Rousch nu staat. De naam dankt de hoeve aan de wild ruisende beek die vroeger langs de hoeve stroomde. Tot 1963 leefden en werkten herenboeren op De Rousch. De bouw van het zieken­huis Atrium maakte een eind aan de agrarische traditie. Maar de familie Beckers startte, met de opening van Auberge De Rousch in 1965, de culinaire traditie in deze hoeve waar u de sfeer van het rijke landleven nu nog proeft.

Waar

Kloosterkensweg 17
6419 PJ Heerlen

Meer informatie

Alles over de Auberge de Rousch vind je op de website. Bellen kan naar 045 571 58 90 en e-mailen op info@derousch.nl.