Auberge & Hotel de Rousch

Geniet op het terras of in de serre met uitzicht op de vijver van culinaire klassiekers.
Een heerlijke overnachting behoort ook tot de mogelijkheden.

Gastvrijheid staat voorop op deze fijne plek, de Auberge en het Hotel zijn inmiddels in handen van de derde generatie van Familie Beckers. In de zomer is het terras een geliefde plek voor de inwoners en bezoekers van het Land van Kalk. Als het kouder wordt, is het goed toeven in het stijlvolle restaurant. In 2020 is het fonkelnieuwe Hotel de Rousch geopend op loopafstand van de Auberge voor een heerlijke overnachting. De Rousch was ooit een klooster­hoeve. Monniken ontgonnen de gronden waarop De Rousch nu staat. De naam dankt de hoeve aan de wild ruisende beek die vroeger langs de hoeve stroomde. Tot 1963 leefden en werkten herenboeren op De Rousch. De bouw van het zieken­huis Atrium maakte een eind aan de agrarische traditie. Maar de familie Beckers startte, met de opening van Auberge De Rousch in 1965, de culinaire traditie in deze hoeve waar u de sfeer van het rijke landleven nu nog proeft.

Restaurant De Vijvertuin
In het Bourgondisch restaurant De Vijvertuin kun je sfeervol en gezellig uren à la carte tafelen. Geniet van de seizoensgebonden specialiteiten en het mooie uitzicht op de vijver en omgeving. Het aperitief drink je aan de aangrenzende bar gebruiken of bij mooi weer op het buitenterras.

Brasserie De Rozentuin
Brasserie De Rozentuin is speciaal ingericht voor een lekker kopje koffie met gebak, broodje, salade of een kop soep. Ideaal voor wandelaars of gasten die even snel iets willen drinken of eten van de kleine kaart. Geniet van het mooie uitzicht op de vijver en voel je één met de natuur! In de koude maanden kun je hier dagelijks genieten van drie soorten stamppot van de chef met wildpeper, preiselbeeren en en een stoofpeertje. Op zondagen wordt hier het Schuifelontbijt georganiseerd.

Het Vijverterras
Op het zonnige Vijverterras met weids uitzicht kom je helemaal tot rust. Geniet samen van een goed glas wijn op het sfeervolle terras met fijne loungestoelen. Daarnaast is er het Binnenhof, waar je ook lekker een drankje kan doen. Naast de bier en wijnkaart zijn er lekkere borrelhapjes en snacks.

Hotel de Rousch
De combinatie met het restaurant de Rousch zorgt ervoor dat u kunt genieten van Limburgse gastvrijheid en heerlijke gerechten in een romantische carré boerderij. Hotel de Rousch beschikt over 21 suites, waarbij ons unieke concept het mogelijk maakt om zowel suites, als hele verdiepingen (King suite) te delen met vrienden, familie of zakenpartners. Ieder zijn eigen privacy, maar mét een gezamenlijke ruimte om gezellig samen te komen.Tevens beschikt Hotel de Rousch over twee modern en luxe ingerichte mindervalide suites, voorzien van alle gemakken. De faciliteiten van een hoog-laag bed, zorgt ervoor dat iedereen van een onbezorgde vakantie in het Land van Kalk kan genieten.

Welness Suites
Hotel de Rousch beschikt ook over privé Wellness Suites waarbij u beschikt over een 2-persoons privé infrarood sauna op uw suite. Neem alvast een kijkje…

Ook goed om te weten: Hotel de Rousch is huisdier vriendelijk!

Auberge de Rousch
Kloosterkensweg 17
6419 PJ Heerlen

Hotel de Rousch
Henri Dunantstraat 1
6419 PB Heerlen

Meer informatie?
Alles over Auberge de Rousch en Hotel de Rousch vind je op de website. Bellen kan naar 045 571 58 90 en e-mailen via info@derousch.nl.