Landgoed Overst Voerendaal

Landgoed Overst Voerendaal is gelegen in het Land van Kalk tussen Voerendaal en Ubachsberg. Daar strekken de grillig glooiende heuvels zich uit.

Vanaf 2003 wordt Landgoed Overst Voerendaal bebouwd met druiven die speciaal voor dit gebied geselecteerd zijn onder leiding van Ruud Verstegen. Landgoed Overst Voerendaal staat landelijk goed bekend en won diverse prijzen. In 2010 werd Landgoed Overst Voerendaal zelfs gekozen tot beste wijnmaker van het jaar.

Na de toestemming van het ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij om de 10 ha een landgoed te noemen in 2002, is gestart met de omvorming van de landbouwgrond naar natuur: Limburgs hellingbos, kalkgrasland, een hoogstamboomgaard van oude fruitrassen en een wijngaard. Zelfs de oude wandelpaden zijn in ere hersteld (conform een tekening uit de 18e eeuw). Het landgoed vult de laatste schakel in van een natuurontwikkeling tussen de snelweg A79 en het dorp Winthagen.

Onder het credo: ‘Alleen van kwaliteit kun je kwaliteit maken’ worden heerlijke lokale wijnen gemaakt, zowel wit, rood, rosé als een heuze o’secco behoren tot het assortiment.

Meer informatie

De website www.overst.nl vertelt je alles wat je moet weten. Om contact op te nemen met het Landgoed bel je Ruud Verstegen via 061 380 78 77 of e-mail je naar: wijn@overst.nl

Tip! Proef de wijn van Overst en andere lokale wijnmakers uit het Land van Kalk tijdens onze Wijn Safari!