Wijngaard Kunrader Vallei

De zonovergoten hellingen van wijngaard Kunrader Valllei zorgen gegarandeerd voor een fris fruitige wijn

In 2009 is door Maurice en Nicole Wimmers wijngaard Sunset Hills aangelegd. Deze is in 2020 overgenomen door de familie Stassen en wordt voortgezet als wijngaard Kunrader Vallei in samenwerking met Sunset Hills. De wijngaard telt ongeveer 3000 wijnstokken. De zonovergoten hellingen van wijngaard Kunrader Vallei met haar kalkrijke bodem garanderen een fris fruitige Limburgse wijn.

Druivenrassen en wijnsoorten
Rassen: solaris , cabernet cortis en Johanniter. Johanniter (wit) en solaris(wit) mix: witte wijn. Cabernet cortis: rode druif waarvan de rosé gemaakt wordt. Tevens een mousserende wijn/brut is (bubbles) van de Johanniterdruif, naast de witte wijn en rosé.

Terroir, landschap en wijnproces

De wijngaard is gelegen in het ‘Land van Kalk’, een euregionaal plateau van Kunradersteen dat loopt van Aken via Bocholtz tot Voerendaal en het buitengebied van Heerlen. Die Kunradersteen is een rijke voedingsbodem voor deze wijngaard waardoor de wijn van bijzondere kwaliteit is vanwege de kalkrijke lössgrond. Kunradersteen lijkt op mergelkrijtgesteente (of ‘Limburgse mergel’), maar is veel harder omdat het veel compacter is en geen klei bevat. Op de kalkgraslanden groeien zeldzame planten, zoals kalkwalstro en orchideeën. Er leven dieren als de das, de steenmarter en zeldzame amfibieën en insecten. De druiven worden eerst ontsteelt en geperst. Daarna gaat het sap in roestvrijstalen vaten. De natuurlijke suiker uit de druiven is dan omgezet in alcohol en het druivensap is wijn geworden..

Waar?

Wijngaard Kunrader Vallei
Karstraat 25 in Voerendaal

Meer informatie of contact opnemen?
www.kunradervallei.nl / wijngaardkunradervallei@gmail.com