Open Deuren Dag – zo 8 sept

Neem zondag 8 september gratis een kijkje in de keuken op vier verschillende locaties in het Land van Kalk. Normaal blijven deze deuren gesloten, of  kun je ze alleen tegen betaling bezichtigen.

Kunradersteengroeve

Het atelier en de werkplaats van de Kunradersteengroeve is geopend tussen 11.00-16.00 uur. Ontdek waarom Kunradersteen zoveel harder is dan gewone mergel, hoe het wordt gedolven en hoe je de steen direct kunt herkennen. In de werkplaats wordt gedemonstreerd hoe de steen wordt bewerkt.

Locatie: Bergseweg 30, Voerendaal

Wijngoed Fromberg

Ook Wijngoed Fromberg is tussen 11.00 en 16.00 uur geopend voor gratis bezichtiging. Hier kun je bijvoorbeeld de wijnpers en bottelruimte bekijken.

Uiteraard is er ook gelegenheid om – tegen betaling – de wijn te proeven of wijn en streekproducten te kopen.

Locatie: Breedenweg 1, Voerendaal

Museum de Schat van Simpelveld

Alleen vandaag opent de Schat van Simpelveld gratis haar deuren tussen 12.00 en 17.00 u. Het museum vertelt het verhaal van een congregatie die zich hier in de negentiende eeuw vestigde. In Huize Loreto werden vanaf 1875 kinderen opgevangen en verzorgd en er werd lesgegeven. In de Zuid-Limburgse ateliers werden de mooiste paramenten (priesterkleding) en wassen beelden gemaakt, die jij op deze dag kunt bewonderen.

Locatie: Kloosterstraat 68, Simpelveld

Station Simpelveld

Zo’n honderd jaar geleden was grensstation Simpelveld het economisch centrum aan de spoorlijn van Aken naar Maastricht. Hier werden alle reizigers gecontroleerd door douaniers. Reizigers die de controle wisten te ontwijken, verhandelden hun smokkelwaar in één van de acht(!) café’s tegenover het station.  Ontdek zelf deze unieke locatie tijdens de Open Deuren Dag tussen 11.00-18.00 uur.

Locatie: Markt 1, Simpelveld

Bekijk het volledige
Proef het Land van Kalk programma