Zomerfestival wandelingen vanaf Kunradersteengroeve

Woensdag 22 september

Ga tijdens het Zomerfestival Voerendaal mee met een mooi ommetje of langere wandeling vanaf de Kunradersteengroeve.

Een niet alledaags ommetje van 6,5 km of een stevige wandeling van 12 km door het prachtige natuurgebied de Kunderberg!

Ommetje
De leden van de WoW-groep (Wandelen Op Woensdag, uit Ubachsberg) nodigen je uit voor twee speciale Zomerfestival wandelingen. Op eigen gelegenheid kun je kiezen voor het ‘Durps Ommetje’ van 6,5 km (inclusief routebeschrijving). Een niet alledaags wandelommetje die niet alleen uitnodigt om te onthaasten maar ook om even stil te staan op bijzondere plekjes. Vanaf het transferium wandel je over de Via Belgica naar een vreemde vogel op een rotonde. Je maakt kennis met een tweetal bijzondere dames: de Joffer en de Dame van Voerendaal en ontdekt een speerpunt onder de kerktoren. Deelname aan deze wandeling kost € 5,00 per persoon, inclusief korting op een consumptie bij De Koffiemuuèle en Ijssalon NICE (geopend vanaf 11.30 uur). Tijdens deze wandeling kun je daarnaast ook meedoen aan een fotopuzzeltocht met leuke prijsjes.

Voor de geoefende wandelaar
Voor de geoefende wandelaar kan gekozen worden voor de wandeling ‘Wandel Lokaal’ van 12 km (inclusief routebeschrijving). Een wandeling in / over het natuurgebied de Kunderberg met zijn bijzondere flora en fauna, langs het bekende wijngoed Fromberg, een plukbos dat uitnodigt om te plukken en te proeven en van fraaie vergezichten vanaf de Vrouwenheide. Loop door de gehuchten Colmont en Winthagen en geniet! De leukste foto van onderweg, gedeeld op de Zomerfestival Voerendaal Facebook pagina, maakt bovendien kans op een leuk prijsje. Deelname aan deze wandeling kost € 7,50 per persoon, inclusief een consumptie bij Wijngoed FrombergHerberg de Bernardushoeve en Boerderijwinkel Gebr. Spee.

Inschrijven & betaling
Inschrijven en betaling vóór 12 september 2021 bij Jef Brouwers van de WoW-groep via email: brouwers100@live.nl. Betaling bijdrage van € 5,00 of € 7,50 per persoon op NL 68 INGB 0001 0627 89 tnv JPM Brouwers (mochten de wandelingen worden geannuleerd wordt het inschrijfgeld terugbetaald). Voor meer informatie Jef Brouwers t. 06 10807078. Deelnemers wandelen op eigen risico. Parkeren kan bij het transferium. Bij aanhoudende regen wordt het evenement afgelast. Bij de start van beide wandelingen nodigt wethouder Peter Thomas van de Gemeente Voerendaal je uit voor de officiële opening van het natuurtransferium Kunradersteengroeve.