7 Winter Tips voor Kids

Winter in het Land van Kalk met het hele gezin

Het Land van Kalk is er om ontdekt te worden, óók in de winter! In dit unieke stukje Zuid-Limburg kun je ver weg van de massa genieten met hele gezin. We zetten alvast 10 tips op een rijtje:

 1. Hap & Stap Kids Safari bij Herberg de Bernardushoeve in Voerendaal | Op eigen gelegenheid
  Met onze Doe-het-zelf Safari kunnen kids en volwassenen op eigen gelegenheid volop speuren & smikkelen in het Land van Kalk. Onderweg maak je een smakelijke stop bij Herberg de Bernardushoeve. Je kunt daar kiezen uit warme chocomel, Glühwein of appelsap met appelgebak, pancakes of vlaai.
 2. Melk Tap uurtje bij het Loeigoed in Simpelveld | Elke zaterdag tussen 9.00 – 10.00 uur
  Bij het Loeigoed is het mogelijk om je eigen verse melk te tappen, elke zaterdag kun je binnen lopen tussen 9.00 – 10.00 uur. Ook koe knuffelen behoort bij dit mooie boerenbedrijf tot de mogelijkheden, boerin Kristel vertelt je er alles over.
 3. Outdoor Mystery Game in Simpelveld | Op eigen gelegenheid
  In de Outdoor Mystery Game ‘Het Vergeten Wonder van Clara Fey’ ontdek je al wandelend een bijzondere kant van het Zuid-Limburgse dorpje Simpelveld. Terwijl je mooie plekjes tegenkomt, laat je je hersens kraken bij de puzzels én ‘ontmoet’ je personages die vroeger in het dorp leefden. Let op: leuk voor gezinnen met ‘kids’ vanaf 12 jaar!
 4. Druilerige dag? Duik het museum in:
  Thermenmuseum Heerlen | Ontdek de geschiedenis van de Romeinen als nooit tevoren
  Kasteel Wijlre | Kunstkijken voor kids in en om het kasteel
  Museum de Schat van Simpelveld | Leer alles over het bijzondere kloosterleven
 5. Ezeltjeswandeling bij Hof Kricheleberg in Bocholtz | Op reservering
  Een wandeling met familie en / of vrienden in de mooie omgeving van Bocholtz met ezels (en eventueel een pakzadel op de rug van een ezel). Het ziet er mediterraans uit. Wandelen met ezels brengt je tot rust, het kalme tempo van de ezel werkt onthaastend, je hebt tijd om te genieten van de natuur.
 6. Middeleeuwse route in Voerendaal | Op eigen gelegenheid
  Wandel over spannende paadjes en bewonder de prachtige Voerendaalse kastelen tijdens een mooie wandeltocht van 8,4 km. Onderweg duik je met een avontuurlijke audiotour en speurtocht dieper in het Middeleeuws verleden.
 7. Tuf op de escooter door het Land van Kalk | Op reservering
  Het Land van Kalk eens op een andere manier ontdekken? Reserveer dan eens een milieuvriendelijke en geruisloze escooter, eigenaar Thijs helpt jullie graag op weg met de mooiste routes in de luwte van ons bijzondere Zuid Limburgse Landschap.