Wijnland van Kalk

Het glooiende landschap, de zonovergoten hellingen, de kalk- en mineraalrijke bodem zorgen voor de perfecte basis voor hoogwaardige wijnen uit ons eigen Land van Kalk!

Wijngoed Fromberg heeft zelfs een eigen Beschermde Oorsprong Benaming (BOB) verworven, in de volksmond; een beschermd streekproduct. Wijnen van de Fromberger wijngaarden in Voerendaal worden door de Europese Unie beschermd. Ze zijn de enige die zich mogen beroemen op hun komaf van de zogenoemde ‘Voerendaalse Bergen’.

Proef en beleef het zelf en ga eens mee met een lokale ranger op Wijn Safari en geniet van de wijnen van Overst Voerendaal, Kunradervallei en Fromberg. Wandel zelf de Routes des Vins en vergeet niet om een flesje mee naar huis te nemen.

Landgoed Overst Voerendaal

Landgoed Overst Voerendaal is gelegen in het Land van Kalk tussen Voerendaal en Ubachsberg. Daar strekken de grillig glooiende heuvels zich uit.

Eyserhalte

Hier vind je heel veel streekproducten waaronder lokale wijnen én overheerlijke delicatessen

Meer lekkers

Naast de bijzondere culinaire ervaringen hierboven, vind je natuurlijk ook uitstekende restaurants, gezellige eetcafés en smakelijke ijsmakers in het Land van Kalk. Het overzicht van plekken om te eten en drinken vind je hier

Ontdek ook de beste adressen om te slapen en de leukste dingen om te zien en doen in het Land van Kalk.
Andere handige sites: www.toerismevoerendaal.nl en www.toeristischsimpelveld.nl