D’O studio-gallery

Kunradersteen-natuurzeep en meer…..

D’O studio-gallery is een culturele broedplaats waar kunst, natuur en wetenschap samenkomen, duurzaamheid en eigenzinnigheid centraal staan, waar ambacht en innovatie elkaar versterken, waar nieuwsgierigheid gevierd wordt en kennis gedeeld.

Een galerie, maar ook een experimentele speeltuin, waar werk van kunstenaars, ontwerpers, makers, denkers wordt getoond die naast het produceren van werk van hoge kwaliteit ook duurzaamheid, authenticiteit en circulariteit belangrijk vinden. Die oude vak technieken doen herleven en/of experimenteren met materiële evolutie. En zoals de naam vermeldt, er is ook een studio, een lab waar materiaalonderzoek rondom KLEUR centraal staat, voor mijn eigen materiaalonderzoek gericht op natuurlijke kleurpigmenten en biobased- bindmiddelen, maar ook voor toegepaste onderzoeksopdrachten op het gebied van biobased alternatieven van kleur en materiaal voor bedrijven en instellingen.

Sinds enkele jaren maak ik met veel plezier kleurpigmenten uit de reststroom van de Kunradersteengroeve, deze worden gebruikt in mijn verven, maar ook om andere producten aan te kleuren. Zoals bijvoorbeeld de Kunradersteen-natuurzeep! Of de Kunrader-pastelkrijtjes!

En natuurlijk niet te vergeten, educatie! Naast een agenda vol diverse workshops rondom materiaal, creativiteit, natuur, voeding, zijn er speciale onderwijspakketten met de nadruk op onderzoekend leren. In een zeer divers educatief aanbod voor scholen, instellingen, maar ook voor particulieren staan het stimuleren van nieuwsgierigheid en het delen van kennis rondom natuur, wetenschap, kleur en materiaal centraal.

Welkom!

Waar?

Workshops zijn mogelijk op locatie in het Land van Kalk. De Gallery is te bezoeken in Cadier en Keer.

Check ook in onze AGENDA ons aanbod van workshops door D’O studio-gallery bij de Kunrader Steengroeve.

Meer weten of contact opnemen?