Routes des Vins in het Land van Kalk

Download gratis!

Ontdek het Land van Kalk én de Zuid-Limburgse wijn rondom Winthagen en Ubachsberg (Voerendaal) middels adembenemende wijnroutes van ongeveer 8 en 12 kilometer. Onderweg laten de wijngaarden je kennis maken met hun bedrijf, terroir, druivenrassen, wijnsoorten en het wijnproces.

  • Route des Vins – Winthagen
    Ontdek de Zuid-Limburgse wijn rondom Winthagen in het Land van Kalk middels een adembenemende wijnroute van ongeveer 8 kilometer. Onderweg passeer je 3 wijngaarden met verbluffende uitzichten en vele wijnweetjes. Met informatieborden bij de wijngaarden maak je kennis maken het bedrijf, terroir, de druivenrassen, wijnsoorten en het wijnproces.

Startpunt: picknickplaats Bergseweg
(Let op: het eerste druifje is te vinden op een wandelpaaltje ter hoogte van Bergseweg 71, waar tevens parkeergelegenheid is)

Routebeschrijving & Download!

  • Route des Vins – Ubachsberg
    Ontdek de Zuid-Limburgse wijn rondom Ubachsberg in het Land van Kalk middels een adembenemende wijnroute van ongeveer 12 kilometer. Onderweg passeer je 3 wijngaarden met verbluffende uitzichten en vele wijnweetjes. Met informatieborden bij de wijngaarden maak je kennis maken het bedrijf, terroir, de druivenrassen, wijnsoorten en het wijnproces.

Startpunt: Herberg de Bernardushoeve, Mingersborg 20-22 in Voerendaal

Routebeschrijving & Download!