Thermenmuseum Heerlen

Het best bewaarde Romeinse (publieke) badgebouw van Nederland, dat en zo veel meer is het Thermenmuseum in Heerlen!

Dit Romeins archeologisch museum vertelt het verhaal van Coriovallum; de Romeinse stad die onder Heerlen ligt. Het topstuk is het Romeins badhuis: het best bewaarde Romeinse (publieke) badgebouw in Nederland. Dit badhuis met 500 meter Romeins muurwerk en 2500 m2 vloeroppervlakte is zeer goed bewaard gebleven. Maar dat niet alleen: het is ook het oudste stenen gebouw van Nederland.

Een bezoek aan het badhuis is nu ook nog indrukwekkender dan ooit!

Bezoek de expo 400 jaar baden! Stap 2000 jaar terug in de tijd en waan je in een Romeins badhuis. Zie het met eigen ogen in een nieuwe, ultra-realistische expositie rond het thema ‘400 jaar baden’.

Dankzij het 96 meter lange houten looppad sta je letterlijk met je neus op de Romeinen. Tot in de details kun je de geschiedenis bestuderen. Zie de resten van de koud- en heetwaterbaden, winkeltjes, stookoven, tweeduizend jaar oude vloerverwarmingen, zwembad en massageruimtes.

Het Romeins en archeologisch museum biedt verder een vaste expositie met een gevarieerde collectie gebruiksvoorwerpen uit de Romeinse tijd, wisselende exposities en een audiotour.

Waar?
Coriovallumstraat 9
6411 CA Heerlen

Meer informatie
Op de website van het museum vind je actuele informatie over onder meer openingstijden en tickets, maar ook over wat er allemaal nog meer te zien en te doen is.

De verzameling zeer verfijnd borduurwerk uit de 19e en 20e eeuw behoort tot de absolute top van de wereld. Daarnaast heeft het museum een schitterende collectie schilderijen, gouden kelken, wassen beelden en middeleeuwse sculpturen.

Volg het Thermenmuseum ook via Facebook en Instagram!