Dutch Mountain Film Festival Safari

Fiets 0f wandel mee en prikkel je zintuigen met de film “Mergel”

VRIJ 3, ZA 4 & ZO 5 november

Fiets mee op vrijdag 3 november
Kalksteen was het materiaal waarmee de Romeinen hun grote askisten maakten, die nu in vele musea te bewonderen zijn. Maar ze bouwden ook met kalksteen hun indrukwekkende villa’s. Deze villacomplexen stonden veelal boven op de Zuid-Limburgse plateaus; the Dutch Montains. De Romeinen genoten toen ook al graag van panoramische uitzichten.

Gedurende deze fietstocht kijken we als Romeinen naar het landschap en genieten we nog steeds van de vergezichten. Marc Hermans neemt je graag mee langs vele Romeinse locaties in de ruime omgeving van Kunrade. Een bezoek aan het Romeins bezoekerscentrum in Bocholtz behoort tot de mogelijkheden, indien de geplande verbouwing dit dan toelaat.

De fietstocht is afhankelijk van het weer en het fietsmateriaal (al dan niet elektrisch aangedreven) van de deelnemers tussen de 15 en 20 km lang. Dat wordt voor aanvang met de groep besproken en bepaald. Onderweg wordt natuurlijk vaker gestopt en Marc zorgt als gids deskundige uitleg. Er zullen wat heuveltjes te beklimmen zijn, maar het tempo is gemoedelijk en het genieten van de prachtige omgeving staat voorop. Na deze rit weet u alles over de Romeinen in het Limburgse heuvelland.

  • Fietstocht van 15- 20 km onder leiding van Marc Hermans
  • Start- en eindpunt is de Kunradersteengroeve in Voerendaal, de Safari start om 14.00 uur en duurt inclusief de film tot +- 17.00 uur
  • Bij terugkomst ontvangt men een wijn van Overst, een appelsap of water & twee hapjes van Brasserie Amuseer
  • Aansluitend kijk je naar de korte bergfilm ‘Mergel’ die in premiere gaat in de Kunradersteengroeve. 

 

De prijs van dit totale arrangement is € 27,95 p.p., tickets kun je HIER kopen!

Wandel mee met onze ranger op zaterdag 4 of zondag 5 november

Wandel met een lokale ranger mee door het Land van Kalk en leer meer over het ontstaan van dit uniek stukje Zuid-Limburg. De rangers zal in deze wandeling een paar van de hoogste toppen van het Land van Kalk met je “beklimmen”. In samenwerking met het Dutch Mountain Film Festival kijk je aansluitend naar de korte bergfilm: ‘Mergel’.

  • Wandeling van +- 6 km onder leiding van een lokale ranger
  • Start- en eindpunt is de Kunradersteengroeve in Voerendaal, de Safari start om 10.00 uur en duurt inclusief de film tot +- 13.00 uur
  • Bij terugkomst ontvangt men een wijn van Overst, een appelsap of water & twee hapjes van Brasserie Amuseer
  • Aansluitend kijk je naar de bergfilm ‘Mergel’ die in premiere gaat in de Kunradersteengroeve (15 min)

 

De prijs van dit totale arrangement is € 27,95 p.p., tickets kun je HIER kopen!