Wandelen in het Land van Kalk

Dit zijn onze favoriete routes!

 

1. Wandelen door de uitgestrekte Romeinse Vallei van Bocholtz (4,2 km)

Deze verrassende wandeling voert je door de uitgestrekte Romeinse Vallei van Bocholtz. Dit vruchtbare stuk grond bij Duitsland was, met zijn grote hoeveelheid kalksteen en glooiende hellingen, voor veel Romeinen een mooie plek om hun villa op te bouwen.

Download hier >

2. Kunradersteenroute (11,5 km)

Wandel langs schattige gehuchtjes, landgoed Overst met haar hoogstamboomgaard en wijngaard en de nog actieve Kunradersteengroeve.

Download hier >

 

3. Middeleeuwse avonturen voor het hele gezin in Voerendaal (8,4 km)

Wandel over spannende paadjes en bewonder de prachtige Voerendaalse kastelen tijdens een mooie wandeltocht

van 8,4 km. Onderweg duik je met een avontuurlijke audiotour en speurtocht dieper in het Middeleeuws verleden.

Koop de routekaart hier >

 

4. Miljoenenlijn route Simpelveld (8,2 km)

De Miljoenenlijn-route is een feest voor treinliefhebbers. Je ziet het station en het erfgoedpark van De Miljoenenlijn: de historische spoorlijn door de heuvels en dalen van Zuid-Limburg, waar nog regelmatig een authentieke stoomtrein overheen tuft.

Download hier >

5. Kalkovenroute (8,5 km)
Deze route gaat langs historische kalkovens en smakelijke streekproducten in een glooiend landschap.

Download hier >

6. Over de heuvels van Simpelveld (8,5-15 km)

Een gevarieerde en heuvelachtige wandeling met alle ingrediënten van het landschap: mooie dorpjes, weidse velden, verkoelend bos, een voormalige groeve met indrukwekkende kalkwand en een kabbelend beekje. U kunt de route inkorten tot 8,5 km.

Download hier > 

7. Vlengendaalroute (5 km)

De Vlengendaalroute loopt door de uitgestrekte Romeinse Vallei van Bocholtz. In dit gebied zijn vele restanten uit de periode van de Romeinse tijd (van 75 vóór tot 200 na Christus) teruggevonden: vier Romeinse villa’s, een grafveld, een Romeinse weg en een tumulusgraf (grafheuvel) met een askist. De Vlengendaalroute is te volgen via de blauwe stoeptegels met daarop een Romeinse helm.

Download hier >

8. Via Coriovallum, springplank naar Santiago de Compostela (4 routes, 8 etappes, totaal 80 km)

Ga je voor het serieuze werk en ben je op zoek naar een meerdaagse wandelroute? Dan is de Via Coriovallum een aanrader. Dit is niet alleen een onderdeel van de Camino naar Santiago de Compostela, maar ook een oefencircuit en een tocht van bezinning. Een groot deel van de route loopt door heuvelachtig terrein, een mooi gemeubileerd landschap, beekjes, verharde en onverharde wegen, een echte pelgrimsherberg en kloosters waar je met een pelgrimspaspoort kunt overnachten.
De route loopt van Spaubeek naar Hoensbroek naar Heerlen naar Klimmen naar Houthem naar Scheulder naar Vijlen naar Simpelveld naar Heerlen.

Meer info en downloads >

9. Route de Vins Winthagen & Ubachsberg

Ontdek het Land van Kalk én de Zuid-Limburgse wijn rondom Winthagen en Ubachsberg (Voerendaal) middels een adembenemende wijnroutes van ongeveer 8 en 12 kilometer. Onderweg laten de wijngaarden je kennis maken met hun bedrijf, terroir, druivenrassen, wijnsoorten en het wijnproces.

Route de Vins Winthagen >
Route de Vins Ubachsberg >

10. Kunraderberg & de molen op Trintelen (24,2 km)

Deze route voert je door het prachtige gebied van Voerendaal naar Trintelen en Ubachsberg. Dit gebied is een bezoek meer dan waard. Onderweg kom je een aantal echte kuitenbijters tegen en heb je boven een prachtig uitzicht over de Zuid-Limburgse heuvels.

Meer info & downloaden >

Voor veel méér mooie wandelroutes kijk je op Wandelgids Zuid-Limburg of op Visit Zuid-Limburg.

Of Check Via Belgica voor meer verrassende wandel- en fietsroutes door het mooie Land van Kalk. Want over de Via Belgica vonden de Romeinen hun weg door Zuid-Limburg!

 


Wil je met één van onze rangers op pad, klik dan hier voor meer info over onze Safari’s!