Wandelen in het Land van Kalk

In het Land van Kalk kun je echt uren wandelen zonder veel mensen tegen te komen. Dit zijn onze favoriete routes.

1.Kunradersteenroute (11,5 km)

Wandel langs schattige gehuchtjes, landgoed Overst met haar hoogstamboomgaard en wijngaard en de nog actieve Kunradersteengroeve.

Download hier >

2.Kalkovenroute (8,5 km)
Deze route gaat langs historische kalkovens en smakelijke streekproducten in een glooiend landschap.

Download hier >

3.Over de heuvels van Simpelveld (8,5-15 km)

Een gevarieerde en heuvelachtige wandeling met alle ingrediënten van het landschap: mooie dorpjes, weidse velden, verkoelend bos, een voormalige groeve met indrukwekkende kalkwand en een kabbelend beekje. U kunt de route inkorten tot 8,5 km.

Download hier > 

4.Vlengendaalroute (5 km)

De Vlengendaalroute loopt door de uitgestrekte Romeinse Vallei van Bocholtz. In dit gebied zijn vele restanten uit de periode van de Romeinse tijd (van 75 vóór tot 200 na Christus) teruggevonden: vier Romeinse villa’s, een grafveld, een Romeinse weg en een tumulusgraf (grafheuvel) met een askist. De Vlengendaalroute is te volgen via de blauwe stoeptegels met daarop een Romeinse helm.

Download hier >

5.Via Coriovallum, springplank naar Santiago de Compostela (4 routes, 8 etappes, totaal 80 km)

Ga je voor het serieuze werk en ben je op zoek naar een meerdaagse wandelroute? Dan is de Via Coriovallum een aanrader. Dit is niet alleen een onderdeel van de Camino naar Santiago de Compostela, maar ook een oefencircuit en een tocht van bezinning. Een groot deel van de route loopt door heuvelachtig terrein, een mooi gemeubileerd landschap, beekjes, verharde en onverharde wegen, een echte pelgrimsherberg en kloosters waar je met een pelgrimspaspoort kunt overnachten.
De route loopt van Spaubeek naar Hoensbroek naar Heerlen naar Klimmen naar Houthem naar Scheulder naar Vijlen naar Simpelveld naar Heerlen.

Meer info en downloads >

6. Route de Vins Winthagen & Ubachsberg

Ontdek het Land van Kalk én de Zuid-Limburgse wijn rondom Winthagen en Ubachsberg (Voerendaal) middels een adembenemende wijnroutes van ongeveer 8 en 12 kilometer. Onderweg laten de wijngaarden je kennis maken met hun bedrijf, terroir, druivenrassen, wijnsoorten en het wijnproces.

Route de Vins Winthagen >
Route de Vins Ubachsberg >

Voor veel meer mooie wandelroutes kijk je op Wandelgids Zuid-Limburg of op Visit Zuid-Limburg.