10 x zomerse aanraders in het Land van Kalk

E-Bike tocht

Het is prachtig wandelen en fietsen door het Land van Kalk. Wil je wat meer kilometers maken zonder spierpijn? Dan raden we de huur van een e-bike aan.

Miljoenenlijn

Stap in op station Simpelveld voor een unieke rit met de stoom- of dieseltrein langs de allermooiste plekjes van het Zuid-Limburgse Heuvelland.

Natuur & boerderij beleving

Cathy Huynen neemt je mee op ontdekkingstocht op en rond de Benzenraderhof aan de rand van het Land van Kalk. Hier beleef je van alles op de boerderij en in de natuur.

De schat van Simpelveld

Het museum vertelt het verhaal van een congregatie die hier in de negentiende eeuw terechtkwam en er meer dan 100 jaar haar moederhuis had: de Zusters van het Arme Kind Jezus.

Wandeling met ezeltjes

Een wandeling in de mooie omgeving van Bocholtz met twee of vier ezels. Wandelen met ezels brengt je tot rust, het kalme tempo van de ezel werkt onthaastend.

Proef het Land van Kalk

Vier het Bourgondische leven tijdens Proef het Land van Kalk. Dit evenement biedt je een dikke week van smakelijke activiteiten in het mooie Land van Kalk.

Bezoek aan de Kunradersteengroeve

Bezoek de enige actieve dagbouwsteengroeve van Nederland en ontdek waarom Kunradersteen zoveel harder is dan gewone mergel, hoe het wordt gedolven en hoe je de steen direct kunt herkennen.

Bloemen plukken bij Fien Fleur

Fien Fleur in Eys bestaat uit een pluktuin met panoramisch uitzicht over het heuvelland. Honderd soorten bloemen, verschillende kruiden, groenten en een zoete kersentuin nodigen uit tot ruiken, kijken en natuurlijk plukken.

Meer tips en activiteiten?

Ga naar eropuit of bekijk de agenda
Andere handige sites: www.toerismevoerendaal.nl en www.toeristischsimpelveld.nl